Ons NAC Coöperatie officieel opgericht

Coöperatie

Sinds gisteren is de Ons NAC Coöperatie een feit! We zijn blij nu officieel als coöperatie aan de slag te kunnen gaan. De Ons NAC Coöperatie heeft als doel om van NAC een stabiele eredivisieclub te maken, waarin continuïteit en duurzaamheid gewaarborgd worden. Dit willen we doen door supporters en sponsoren (mede-)eigenaar te maken van NAC Breda, vanuit de visie dat zij de meest stabiele factor en het hart van de club zijn.

In het oprichtingsbestuur nemen Sebastian Verkuilen, Ton Louwers en Arjan van Toor plaats. Alle drie zijn al jarenlang fervent NAC-aanhanger en dus ook op de tribunes te vinden. als NAC speelt. Door deze invulling heeft het bestuur van de Ons NAC coöperatie UA naast het NAC DNA ook onder meer ervaring met acquisities, verandermanagement en het leiden van organisaties in zich. In hun kielzog komt een (inter-)nationaal netwerk van voetbal-, financiële- en juridische kennis, alsook supporters en sponsoren mee,. Bovendien borgt Ons NAC coöperatie met dit bestuur van ras NAC’ers de kernwaarden en beleving van de club, zoals we die in Breda graag zien. In een later stadium zal bekeken worden of het bestuur anders ingevuld of aangevuld moet worden.

Ons NAC feliciteert de drie heren van harte met hun voorlopige benoeming.

Nu de Ons NAC coöperatie officieel gemaakt is kan er vol gas doorgegaan worden met het realiseren van onze ambities. Achter de schermen wordt druk gewerkt en worden gesprekken gevoerd met andere betrokkenen en partijen, is er contact met Commside maar bijvoorbeeld ook met de KNVB. We kunnen hier verder nog niet dieper op ingaan.
We gaan vooral voor het realiseren van een stabiel en duurzaam NAC, waarin de continuïteit van de club gewaarborgd wordt. Onze ambitie is om binnen 3 jaar blijvend in de eredivisie te staan en zo snel mogelijk structureel in het linkerrijtje mee te spelen. De jeugd moet hierin een grote(re) rol gaan vertolken, wat dus inhoudt dat de opleiding een belangrijke pijler binnen NAC moet zijn. Het stadion moet eigenlijk altijd uitverkocht zijn, mede door een attractief en herkenbaar spelend NAC.
Tegelijkertijd moeten de normen en waarden van NAC en haar aanhang geborgd worden en moet de voortgang van de club nooit (meer)in het geding komen. Een sluitende begroting is van belang.

De verdeling van het eigendom van de club met een eventuele andere partij is derhalve niet zo belangrijk, zolang we afspraken kunnen maken over de zeggenschap en die voor onze achterban, supporters en ondernemers, kunnen vastleggen. Dit is een organisch proces. We willen hier absoluut niet star, maar wel flexibel in zijn. Elk ander initiatief willen we graag onderzoeken en kijken of er een kans van slagen is om elkaar te kunnen versterken. Het belang van NAC staat hierbij altijd voorop.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer nieuws

Ons NAC

Meedenken,. Meewerken, mee bepalen. Ons NAC, club van supporters