Ons NAC Coöperatie officieel opgericht

Coöperatie

Op 16 juli 2021 is de oprichting van de Ons NAC Coöperatie definitief gemaakt. De Ons NAC Coöperatie heeft als doel om van NAC een stabiele eredivisieclub te maken, waarin continuïteit en duurzaamheid gewaarborgd worden. Dit willen we doen door supporters en sponsoren (mede-)eigenaar te maken van NAC Breda, vanuit de visie dat zij de meest stabiele factor en het hart van de club zijn.

In het oprichtingsbestuur nemen Sebastian Verkuilen, Ton Louwers en Arjan van Toor plaats. Alle drie zijn al jarenlang fervent NAC-aanhanger en dus ook op de tribunes te vinden tijdens wedstrijden van NAC. Met deze invulling heeft het bestuur van de Ons NAC Coöperatie UA naast het NAC DNA ook ervaring met acquisities, verandermanagement en het leiden van organisaties in huis gehaald. In hun kielzog komt een (inter-)nationaal netwerk van voetbal-, financiële- en juridische kennis, alsook supporters en sponsoren mee. Bovendien borgt de Ons NAC Coöperatie met dit bestuur van ras NAC’ers de kernwaarden en beleving van de club, zoals we die in Breda graag zien. In een later stadium zal bekeken worden of het bestuur anders ingevuld of aangevuld moet worden.

Ons NAC feliciteert de drie heren van harte met hun voorlopige benoeming.

Nu de Ons NAC coöperatie officieel gemaakt is kan er vol gas doorgegaan worden met het realiseren van onze Nu de Ons NAC Coöperatie officieel gemaakt is, kunnen we volgende stappen zetten in het realiseren van onze ambities. Achter de schermen worden gesprekken gevoerd met diverse betrokken partijen, voeren we overleg met Commside en is er nauw contact met de KNVB. In deze fase is het nog te vroeg om hier verder over uit te wijden.


We gaan vooral voor het realiseren van een stabiel en duurzaam NAC, waarin de continuïteit van de club gewaarborgd Met de Ons NAC Coöperatie streven we naar het realiseren van een stabiel en duurzaam NAC, waarin de continuïteit van de club gewaarborgd wordt. Onze ambitie is om binnen 3 jaar terug te keren in de Eredivisie om vervolgens een structurele plaats in het linkerrijtje in te nemen. De jeugd moet hierin een grote(re) rol gaan vertolken, wat dus inhoudt dat de opleiding een belangrijke pijler binnen NAC moet zijn. Daarnaast willen we met een attractief en herkenbaar spelend NAC zorgen voor een altijd uitverkocht stadion. Tegelijkertijd moeten de normen en waarden van NAC en haar aanhang geborgd worden en moet de voortgang van de club nooit (meer) in het geding komen. Een sluitende begroting is hier van essentieel belang.

De Ons NAC Coöperatie staat open voor een samenwerking en/of verdeling van de aandelen met een andere partij, zolang er afspraken gemaakt kunnen worden over de zeggenschap van onze achterban, supporters en ondernemers. Dit is een organisch proces. Wij stellen ons hier dan ook transparant en flexibel in op. Het belang van NAC is immers het enige belang dat telt.

Deel dit bericht

Delen op facebook
Delen op linkedin
Delen op twitter
Delen op email

Meer nieuws

Ons NAC

Meedenken, Meewerken, mee bepalen. Ons NAC, club van supporters