Ons NAC meldt zich voor aandelenovername

Het supportersinitiatief ONS NAC heeft zich gemeld voor de aandelenovername van NAC. Via advocaat Dick Schreuder van Rijppaert & Peeters Advocaten is de belangstelling bij Crossminds kenbaar gemaakt en is het verkoopmemorandum opgevraagd.

Ons NAC wil supporters en sponsoren in een coöperatie verbinden om samen de club terug te kopen. Doordat nu 100% van de aandelen op de markt komen, is dit een unieke kans om de club weer in handen van de achterban te brengen. Als dit niet lukt, zal waarschijnlijk een andere partij instappen (City, Rijke Rus etc.) en zijn we overgeleverd aan de doelstellingen, keuzes en grillen van deze eigenaar. Onduidelijk is wat de doelstelling van zo’n eigenaar is, maar waarschijnlijk zal rendement op de investering centraal staan en we kennen veel voorbeelden waarbij dat niet overeenkomt met het belang van de club.


Daarom is het doel van Ons NAC om de club in handen te brengen bij partij(en) die alleen het clubbelang nastreven. Om samen te bouwen aan een gezonde stabiele club. De aandeelhouders (groot en klein) hebben meermaals aangegeven bij de verkoop de belangen van de club centraal te stellen. Daarom verwachten we dat een supportersinitiatief een goede uitgangspositie heeft.

De komende weken gaat Ons NAC met supportersgroepen en sponsoren in gesprek om te bepalen hoe we de investering gaan vormgeven.
Ook zullen we binnenkort een enquête online zetten om beeld te krijgen hoe de participatie belangstelling van de NAC-supporters is.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer nieuws

Ons NAC

Meedenken, Meewerken, mee bepalen. Ons NAC, club van supporters