Supportersparticipatie bij Lokeren

Supporters van NAC vriendenclub Sporting hebben zich verenigd in Supporterscollectief Wit-Zwart-Geel. Zo willen ze werk maken van supportersparticipatie in het beleid van de club.

Jens van der Voorden van het collectief legt uit: “De bedoeling van Supporterscollectief Wit-Zwart-Geel is om de supporter van Sporting Lokeren te informeren en te engageren. Dit collectief wil er alles aan doen om, onder eender welke vorm, op Daknam te voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. We wensen tevens een supportersoverleg te organiseren dat daarna kan uitmonden in een supportersparticipatie”.

Doorstart bij faillisement

Ook wil het Supporterscollectief achterhalen bij de Voetbalbond welke mogelijkheden er zijn voor een eventuele doorstart. “Denk bijvoorbeeld aan duidelijkheid rond wanneer we in 1b blijven, zakken naar tweede amateur of dat het sowieso onder ons huidige stamnummer 4de provinciale wordt bij een faillissement. We willen voor elk scenario weten wat de voorwaarden zijn en welke de financiële gelden zijn die moeten voldaan worden”, klinkt het.

Democratisch

Om alles verder vorm te geven, willen de fans contact leggen met de voorlopige bewindvoerder, lokale doorstarters, de stad en andere mogelijk betrokken partijen. “Maar dan veel gestructureerder dan tot op heden. De Lokeren-fan verdient antwoorden”, vertelt Dirk Bossers. “Het is de bedoeling om zo democratisch mogelijk te werken en steeds een voorstel te doen waar dan zoveel mogelijk supporters op kunnen reageren tot het uiteindelijke overleg. Zo moeten we tot bepaalde structuren komen die hopelijk kunnen uitmonden in een supportersparticipatie waar elk individu en ook elke reeds bestaande supportersgroep zich in kan terugvinden.”