Hoe NEC NAC vooruit gaat

Bij NEC in Nijmegen gaat het al een paar jaar niet zo heel goed. De club heeft een behoorlijke begroting, maar staat er sportief niet florissant. En dit alles tegen een achtergrond, die verdacht veel op die in Breda lijkt.


Voormalig topscorer van de club, Frans Jansen, weet wel waar het allemaal fout gaat. ‘Allemaal mensen die elkaar baantjes toeschuiven en drie trainers op de bank die niets tegen de hoge heren zullen zeggen’, zo legt hij uit. Het epistel daarna lijkt op een scenario waar NAC momenteel een kopie van zou kunnen zijn. Er wordt dan ook verwezen naar zowel NAC als Feyenoord in dit stuk.

Er wordt in Nijmegen inmiddels openlijk gehoopt op een verkoop van de club om de ambities alsnog waar te kunnen maken. Of dat de oplossing is? VI overzag de situatie en schreef er een artikel over dat de moeite van het lezen meer dan waard is. Lees en huiver en klik hier om het hele artikel te lezen (let op: je moet je even registreren als je nog niet geregistreerd bent bij VI).